هفت نکته برای اختراع مجدد از کاشی و برنده شدن
ازاره بقعه از کاشی پوشیده شده و بنا بر طرح و پخت آن میتوان این کاشیها را از آثار دوره قاجار دانست. کاشی محصولات سفالین و سرامیکی است که در ساختمان کاربرد و اهمیت ویژهای دارد، مانند حمامها، توالتها، آشپزخانهها و آب ریزگاههای عمومی و غیره. قوچان از گمرک باجگیران به ترکمنستان میپیوندد و با عشق آباد، ۱۲۰ کیلومتر فاصله دارد و همچنین دارای ۲۸ کیلومتر مرز بینالمللی با کشور ترکمنستان است و ارتفاع آن از سطح دریا ۱۳۵۰ متر و با قرار گرفتن در میان رشتهکوه هزارمسجد و آلاداغ دارای آب و هوای معتدل و سرد است. دامان کوه یا کوههای اکراد که دامنه اش به سمت کویر خوارزم کشیده میشود «در حقیقت سلسله جبال شمالی» دیگری آلاداغ و میرآبی در وسط به اسم کوههای جغتای یا کوههای جوین در جنوب ادامه دارد. فارسیزبانها بزرگترین گروه قومی استان اصفهان هستند که در شمال غرب، غرب، جنوب غرب و دشتهای استان ساکن هستند.
موقعیت سوقالجیشی جغرافیایی تبریز و قرارگرفتن آن در بین دامنههای کوه سهند و کرانه شرقی دریاچهٔ ارومیه، این شهر را مبدل به یکی از معدود راههای ارتباطی بین شمال (ماورای قفقاز و قرهداغ) و جنوب (مراغه و کردستان) کردهاست. آب انداختن باعث به وجود آمدن لایه نازکی از آب بین ملات و مصالح ساختمانی میشود، این حالت موجب شناوری و کاهش چسبندگی بین ملات و مصالح بنایی خواهد شد. آب انبار شماره یک: در کنار حسینیهٔ سیدالشهدا قرار داشت. همچنین بخشی از آثار نقاشیهای سفال و کاشیهایش در موزه هنرهای ملی و آبگینه نگهداری میشود. بخشی از آن امروزه در بیشتر مجموعههای تجاری مورد استفاده قرار گرفتهاست. از تزئینات مهمی که بر روی این کتیبه صورت پذیرفته میتوان به کاشیکاریهای آن که از انواع خشتی هفت رنگ و با نقوش گیاهی، ختائی و اسلیمی میباشد صحبت نمود که زمینهٔ آن لاجوردی بوده و ارژنگهای سبز، سیاه، زرد و آبی استفاده شدهاست. نادرشاه، پس از جنگ بخارا، چند ورق از قرآنی را که به خط غیاثالدین بایسنقر و در سمرقند (یا در شهر سبز، یعنی کش) مخزون بود به قوچان آورد، و بعدها ناصرالدین شاه قاجار دو ورق از آن را به موزهٔ تهران منتقل کرد (۱۳۰۰ یا ۱۳۰۱ق).
در نوشتههای تاریخی آمده است: آساک نام شهری بود از دهستان یا کوهستان خراسان همانجا که پارت نامیده میشود و بانی آن اشک اول بوده است. البته پس از گذشت زمان فرهنگ شهری در میزبانان اثر میکند و موقعیتهایی پیش میآید که حتی زبان مادری را نیز از دست میدهند و کوچهای پس از سال ۱۳۵۷ نشان دهنده این واقعیت تاریخی است که نسل سوم زبان مادری خود را از دست دادهاند. این رویه در دوران حکومت منسوب به پارتها نیز ادامه یافت؛ ولی با به روی کار آمدن سلسله ساسانی در ایران، نحوه آموزش سنتی ایرانی مجدد احیا شده، توسعه و تکمیل شد. بعدها به دستور ناصرالدین شاه قاجار، دو برگ از آن، به موزه تهران منتقل شد. شاه عباس بزرگ صفوی (۹۹۶-۱۰۳۸ کاشی جدید برای آشپزخانه هـ. سرنوشت مشابهی یافت. سرانجام شاه پسری که شرایط پادشاهی داشته باشد، نداشت و فرزندان شاهزادگان نیز بهخاطر عدم شورش احتمالی در حرمسرا با ناز و نعمت بزرگ شدند، تا فکر شورش به ذهنشان خطور نکند. در سال ۱۳۲۵ق علیرغم محاکمه مسببان، آصف الدوله تقریباً تبرئه و به پرداخت ۲۰۰۰ تومان محکوم شد و سردار سپهبد تنکابنی نیز برای بازپسگیری اسرا به منطقه اعزام شد.
البته از سویی دیگر پادگان ایرانی بغداد (سپاه همدان به فرماندهی صفیقلیخان که بیگلربیگی همدان هم بود) چنان دلاورانه دفاع کردند، که ترکها با شنیدن حرکت شاه صفی برای نجات بغداد، به ترک محاصرهٔ آن شهر وادار شده و ناچار به موصل عقب نشستند. وی پس از آزادی گفته بود به او در بازداشت تزریق شده است. وی کار خود را از روستاهای کرهرود، سنجان و فیجان آغاز میکند که در آن زمان به «سه ده» معروف بودند. توحدی معتقد است کلمه قوچان را اولین بار قائم مقام در گزارشهای خود به فتحعلیشاه آورده است. شهر قوچان در زمینلرزه پیاپی سالهای ۱۳۱۱و ۱۳۱۲ ه.ق در هم ریخت و سیل ۱۳۵۵ ه.ش نیز آسیبهایی به این شهر وارد کرد، و خانههای شهر کهنه (قوچان عتیق) را به آوار تبدیل کرده و به دلیل اقلیم مناسب و خاک حاصلخیز از گذشتههای دور تا به امروز مورد سکونت قرار گرفته است. استوئن میراث دار زبان پارسی است و بر این میراث داری نیز پای فشرده است و زبان خود را محفوظ داشته. سردارسپه اظهار کرد که امنیت مملکت با اوست و به وظیفهٔ خود عمل کرده است. اشک نخستین بار در شهر آساک و حدود قوچان فعلی، پادشاهی خود را اعلام کرد. شهر قوچان در ۱۰ کیلومتری قوچان قدیم (شهر عتیق) واقع شده و فاصله آن تا مشهد حدود ۱۳۰ کیلومتر و تا باجگیران (مرز ایران و ترکمنستان) ۸۴ کیلومتر است و تا مرکز کشور ترکمنستان (عشق آباد) ۱۱۸ کیلومتر میباشد و دارای دو بخش مهم: بخش مرکزی و بخش باجگیران است.